N Á Š C H E F
Michal “Hugo“ Hromas
Vaří pod širým nebem a všude tam, kde ho pustí s otevřeným ohněm a tlakovou lahví.. A pak také u nás :-)
Hugo se narodil v roce 1976 v Praze. Díky tomu, že jeho dědeček a maminka pracovali na indické ambasádě, měl od dětství značně odlišné představy o tom co je to normální jídlo.
Od roku 2000 pracoval jako kuchař v několika restauracích. Hotel Hoffmann v Kladně, Česká správa letišť, vařil v Domě vína U Závoje a v Plzeňské restauraci Obecního domu v Praze.
Od roku 2005 nastupuje na post šéfkuchaře dnes již zaniklého Dahab Mezze restaurantu. Tady se upevňuje jeho přesvědčení věnovat se nadále levantské a judeo arabské kuchyni.
Na podzim téhož roku nastupuje v restauraci Aromi na Vinohradech, ještě pod taktovkou Riccarda Lucque. Čistí zeleninu a ryby a stará se o salátový bufet. Postupně prochází všechny posty s výjimkou pasty a končí jako první manager v první Riccardově La Bottega.
V roce 2007 odchází z Aromi a odjíždí se štábem Václava Marhoula na tuniskou Saharu, na natáčení filmu Tobruk jako kuchař. Po návratu zahajuje kurzy vaření levantské a judeo arabské kuchyně pod názvem Rozinky a mandle.
Od roku 2007 nastoupil už jen do jedné práce: restaurace Borgo Agnese v Brně, kde získal od Přemka Hradského jméno Hugo. Od roku 2010 do práce nechodí a dělá jen to, co ho baví…